Omdat we thuis op YouTube een filmpje hadden gezien van de kleinste wijnproducent van Franciacorta zijn we na onze korte stop direct doorgereden om bij zijn wijngaard te kijken. Het was even zoeken maar dan heb je wel wat! Louis Massussi heeft 1 hectare wijn en produceert daar 1000 flessen wijn per jaar van. Ter vergelijking: de grootste Franciacorta producent, Guido Berlucchi, bezit 500 hectare en produceert jaarlijks meer dan 4 miljoen flessen wijn!
Het leuke aan dit wijnhuis is dat het geen duur chateau met een enorme oprijlaan is, maar dat je gewoon bij Louis en zijn familie thuis op bezoek bent (en ja, oma was er ook!). Omdat het bij Louis thuis niet extreem groot is, heeft hij ook geen enorm geautomatiseerd productieproces. Het plukken wordt met de hand gedaan waarna ook de druiven met de hand geperst worden. Uiteindelijk gebruikt Louis zelfs een handmatig kurkapparaat om alle flessen 1 voor 1 te voorzien van een kurk en doet hij de remuage volledig handmatig.
Tijdens ons bezoek dronken we de Brut, de Sàten Millesimato en de Riserva. Alle 3 prachtige lichte, frisse wijnen met hints van witte bloemen, limoen, brioche en tonen van amandel. Daarnaast liet hij ons ook zijn olijfolie proeven van de olijven die naast zijn wijngaard groeien. Daar hebben we zeker van genoten!