Zoals ik al schreef kunnen ook de neven van Mario, Piero en Ludovico Antinori, aardig wijn verbouwen. De heren zijn samen goed voor een aantal Super Tuscans die vrijwel net zo bekend zijn geworden als de Sassicaia. Hieronder een overzicht:
De bekendste wijn van Antinori is Tignanello, ook vaak genoemd als eerste Super Tuscan. Het is een blend van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Sangiovese en de eerste Sangiovese die werd opgevoed op barriques. Een klassieker dus!
Andere bekende Super Tuscans van Antinori zijn: Solaia en Biserno. Vroeger was Ornellaia ook eigendom van Antinori maar dat is tegenwoordig in handen van Frescobaldi.
In Bolgheri heeft Antinori een apart landgoed genaamd Guado al Tasso. Hierkomt de gelijknamige wijn vandaan maar hier wordt ook de Matarocchio verbouwd: een 100% Cabernet Franc die alleen in goede oogstjaren wordt uitgebracht.
Je kunt wel raden dat deze laatste fles behoorlijk wat kost. Graag iets goedkopers proberen? Probeer dan eens Il Bruciato. Dit is de ‘instapwijn’ van hetzelfde landgoed, en kost ongeveer €20.